Novi Sad
16.10.2015.
19:04 > 19:15
Uz podršku Fonda "Ruski svet" u Ruskom centru u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj" organizuju se časovi ruskog za učenike osnovnih škola.
  • G

    17.10.2015 15:55
    @/ - nisam siguran kako sam doveo u pitanje poznavanje jezika osoba ruske nacionalnosti koje poznajete, niti kakve to veze ima sa ovim? Pretpostaviću da niste mentalno poremećeno lice koje smatra da ako neko uči ruski jezik to znači da mu je zabranjeno da uči neki drugi, a vi izvinite ako grešim.
  • G

    17.10.2015 15:53
    drugi put protiv cenzure
    @LOL - vidite, vaš je problem što mislite da te jezike poredim poput prethodnog komentatora kojem je učenje nekog jezika vredno samo ako je "svetski".
    Ruski jezik poštovani gospodine je jedan od zvaničnih jezika komunikacije u UN, uz engleski, francuski, španski, kineski i arapski. Dodatno, ne postoji ograničenje, kako intelektualno tako ni zakonsko da učite više od jednog jezika, odnosno ne postoji zakonska zabrana ili smrtna kazna za lice koje uči na primer i engleski i ruski jezik.
    Kao što stoji u članku, časovi ruskog jezika su po želji a ne moranje - niko vas ne tera da svoje dete upišete na časove ako to ne želite. A stara izreka kaže, latinski kad govoriš sa Bogom, engleski kad govoriš sa umetnicima a ruski kad govoriš sa prijateljima.
  • /

    17.10.2015 14:22
    /
    G
    svaki rus kojeg poznajem zna engleski i ateista je
  • LOL

    17.10.2015 09:21
    #G
    Malo je idiotski porediti te stvari ruski nije ni služben jezik niti je jezik durgog po redu većinskog stanovništva u Vojvodini a nije nikako ni svetski jezik. Danas bi deci recimo pored engeskog bio korisniji neki kineski,ili arapski posto puno nasih ide tamo da radi jer su bolje plate a bome ako ovako nastave moyda nam to postane i službeni jezik. U svakom sl. ima gomila jeyika koji su korisniji od ruskog i ne vredi uopšte razglabati o tome.Mislim, u Crnoj Gori više ne mogu naši raditi tako da nema potrebe da uče ruski ;)
  • G

    17.10.2015 08:03
    @LOL - slažem se sa vama i predlažem da se ukine učenje kako srpskog tako i mađarskog jezika u Vojvodini jer ni jedan ni drugi nisu "svetski jezici". Nas su nekada učili da je blago poznavati više jezika, ali su se onda izrodile generacije fašista koje su vaspitavane drugačije.
  • LOL

    17.10.2015 07:21
    ......
    A što ne uvedu učenje nekog svetskog jezika, nekog korisnog jezika.Šta će detetu ruski da gleda Mašu i medveda bez sinhronzacije?
  • Francuz

    16.10.2015 22:59
    Mora da će biti navala...
    ;)
  • Сремац

    16.10.2015 20:50
    Свака част
    Коначно једна лепа вест.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna